kép

Termékeink

kép
Magyar lovak - Fókuszban a hazai fajták
   dbkosárba
Cím:  

Magyar Lovak - Fókuszban a hazai fajták

Szerző:
 Novotni Péter
Oldalszám:  128
Kötés:
 kötve
Könyv Típusa:
 hobbi
Vonalkód:
 9789639875647
ISBN:  9789639875647
Méret:
 240x335x14 mm
Tömeg:
 1000 gramm

           

A kiadó elősazava

Ennek a könyvnek írásakor, szerkesztésekor nem a szokásos módon vettük sorra a lóval kapcsolatos tudnivalókat, a ló eredetétől napjainkig. Úgy gondoltuk, ezúttal inkább kiemelünk ebből a témakörből néhány olyan területet, ami a legérdekesebb információkat nyújthatja a XXI. század emberének – szövegben és képekben egyaránt. Nem titkolt célunk volt az is, hogy minden fejezeten belül elsősorban a magyar vonatkozású érdekességekre, tényekre, tudnivalókra fókuszáljunk, hogy mindnyájunkban erősítsük az érzést: bár néha feledni látszik, mégis lovas nemzet a magyar.

Bemutatjuk a hazánkban tenyésztett jelentősebb lófajtákat, természetesen bővebben szólva a Magyarországon kitenyésztett fajtáinkról. Nincs még egy hely a Világon, amely három lófajtát adott az állattenyésztésnek, csak Mezőhegyes. Ez a kicsiny község bölcsője volt a Gidrán, a Nóniusz és a Furioso-North Star fajtának! És ezen kívül ott van Kisbér, Bábolna. A lovak viselkedésébe is bepillantást kapunk, amely talán segít megérteni őket, hogy még közelebb kerülhessünk egymáshoz. Látni fogjuk, hogy beszélnek egymással a lovak, hogyan kommunikálnak más állatokkal, és hogyan szeretnék megértetni magukat velünk.

Ne feledjük, ők nem tudják megtanulni az emberi nyelvet, nekünk kell megtanulnunk az ő nyelvüket! A ló és az ember harmonikus kapcsolatához hozzá tartozik a lovak tartása, hiszen az állattartás felelősségvállalás. Ehhez természetesen ismernünk kell a lovak igényeit, mert az gyakran nagyon távol áll a mi saját igényeinktől – ezért soha ne induljunk ki abból, hogy nekünk mi lenne a jó. Végül felvillantjuk azt a számtalan lehetőséget, amit a LÓ kínál nekünk napjainkban, a ló használatának ezernyi formáját. Nincs az életnek olyan területe, ahol a történelem során ne lett volna segítségünkre a ló, legyen az bányászat, halászat, harcászat, közlekedés, mezőgazdaság, ipar – ma mégis elsősorban sporttársunk, barátunk. Ezúttal tekintsünk rá ezzel a szemmel!