kép

Termékeink

kép
hemavit B Complex

hemavit B Complex 1 liter, 5 liter, 20 liter
ÉTVÁGYJAVÍTÓ VITAMINKÉSZÍTMÉNY, IVÓVÍZBEN VALÓ ALKALMAZÁSRA

 
ÖSSZETÉTEL (literenként)

Hatóanyag
Mennyiség

B1 vitamin

2 000 mg

B2 vitamin

3 500 mg

B3 vitamin (PP vitamin)

33 000 mg

B5 vitamin

13 000 mg

Fólsav

500 mg

B6 vitamin
 
6 000 mg

B12 vitamin

12 mg

Biotin
 
200 mg

Metionin acetil

20 000 mg

Cink-kelát

1 000 mg

 

Célállat
Baromfi, sertés, ló, kérődzők


Hatása

A hemavit B Complex tartalmazza az állatok fejlődéséhez, szervezetük zavartalan működéséhez, teljesítményükhöz feltétlenül szükséges, B-csoportba tartozó legfontosabb vitaminokat, amelyek a takarmányban nincsenek mindig kellő mennyiségben jelen. A B-vitaminok biztosítják az enzimek számára mindazon tényezőket, amelyek a szénhidrátok, fehérjék szintézisét és a zsír lebontását irányítják. A B-csoportba tartozó vitaminok javítják az étvágyat, az állomány egységességét, növelik a stressztűrő képességet, pl. szállítás, hőmérsékletváltozás, takarmányváltás stb. esetén, segítik a növekedést, a gyógyulást és a betegségekből való gyors felépülést. A készítmény segít kiaknázni a genetikai potenciált, támogatja az embrionális fejlődést; baromfinál növeli a tojáshozamot, javítja a kelési arányt.


 
Előnyei

Termékünk megnövelt mennyiségben tartalmaz B6 vitamint, ezzel hatékonyabban támogatja a zsírok és aminosavak felszívódását, segít megakadályozni bőrbetegségeket, valamint kiegészült metioninnal és szerves kötésű cinkkel, ezáltal kedvezőbb hatással bír a szaporodási szervek kifejlődésére, az anyagcsere-folyamatokra, a veseműködésre és fehérjeszintézisre, továbbá elősegíti a máj méregtelenítő tevékenységét.


 
Javallat

A B-csoportba tartozó vitaminok hiánya, stresszhelyzetek, továbbá nagy teljesítmények esetén, főleg fiatal állatoknak ajánlott. Javasolható étvágytalanságban, növekedésben való visszamaradásnál és betegségekből való felépülés időszakában, pl. emésztőrendszeri fertőzéseknél, parazitás betegségeknél, bármilyen eredetű vérszegénység esetén, májbetegségekben és az idegrendszer betegségeiben. Javasolható tojóállománynál a tojáshozam és a kelési arány növelésére.

 

Adagolás
1 liter hemavit B Complex / 1 000 liter itatóvíz

 

Állatfaj
Mennyiség
Baromfi
1-2 ml/l
Szarvasmarha, ló
300 ml/nap
Sertés, borjú, csikó
50 ml/nap
Süldő, bárány
10-20 ml/nap
Malac
5-20 ml/nap

 

Mellékhatás
nincs

 
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő
0 nap


Tárolás
Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 - 30 0C)


Minőségmegőrzési idő
18 hónap


Származás
EU


Forgalmazza
HeMA Magyarország Kft. www.hema.hu; hema@hema.hu;
T: 06 30 678 2583; α HU 20 2 0029